2021-09-14 11:07:38• hírek • Bede Emőke

Már harangoztak is a tévedésből halottnak nyilvánított férfi emlékére

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Craiova Megyei Sürgősségi Kórházban halottnak nyilvánítottak egy 78 éves, Dolj megyei férfit, holott a pácienst még mindig az intenzív osztályon ápolták – tájékoztat a realitateadecraiova.net.

A híroldal szerint a halál beálltát vasárnap reggel, 8 órakor állapították meg, melyet követően az egészségügyi személyzet kérelmezte az elhunyt boncolását, és értelemszerűen a halottnak nyilvánított beteg családját is értesítették a történtekről.


A férfi fia, Petrisor Oprea az említett híroldalnak azt nyilatkozta, hogy a kórházból érkező tájékoztatás után azonnal nekiláttak megszervezni a temetést: a faluban megkongatták a harangot, és már zenészeket is kerestek arra a napra, amikor végső búcsút vesznek szerettüktől. Hétfőn aztán a család bement a kórházba, hogy hivatalosan is azonosítsák az elhunytat, viszont nem kis meglepetésükre a hullaházban egy számukra teljesen idegen férfi holttestéhez kísérték őket.


Az újságírók megkeresésére Laurentiu Ivanovici, az egészségügyi intézmény menedszere elismerte a tévedést, hozzátéve, hogy a szerencsétlen kavarodás az intenzív terápiás osztályon történt. A tévesen elhunytnak nyilvánított férfi fia értetlenül áll az eset előtt és jogosan teszi fel a kérdést, hogy mégis miként fordulhatott elő, hogy két napig senki sem ellenőrizte a két érintett páciens személyazonosító karszalagját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: